Postimees 1936. aastal: kirjanik O.Lutsu vanemate kuldpulm

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oskar Luts
Oskar Luts Foto: Wikipedia

Homme pühitsevad kirjanik Oskar Lutsu ja filmioperaator Theodor Lutsu vanemad Hendrik ja Leena Luts kuldpulmi. Neist Hendrik on 77-aastane ja Leena Luts on 70-aastane. Abielludes elasid nad Palamusel Järvepere külas. Paar aastat enne maailmasõda asusid nad elama Tartu, kus elavad praegugi.

Oma poolesajaaastasest abieluajast umbes poole nad elasid Palamusel, kus Hendrik teenis endale leiba käsitöölisena ning tasapisi võttis osa ka seltskonnaelust. Palamuselt siirdusid nad Rakke jaama lähedusse talu pidama. Sealt tulid nad Tartusse, kus elavad praegugi oma vanaduseaastaid. Nende vanem poeg, tuntud kirjanik Oskar Luts on praegu 49-aastane. Keskmine poeg Arnold suri noorena.

Taoti juubilarid elasid üsna kitsais oludes, kuid siiski suutsid poegi enam-vähem jalule aidata, võimaldades neile haridust, mille abil nad võisid jätkata oma edaspidist elu. Poeg Oskar teenis apteekrina, pärast hakkas teda huvitama kirjandus. Teine poeg Theodor õppis ülikoolis, võttis osa Vabadussõjast ja seepeale hakkas tegelema filmiasjandusega. Juubilaridest Leena Luts on suur lugemisharrastaja, ja pildilgi näeme teda istuvat piibli ees.

Soovime juubilaridele õnnelikke vanadusepäevi.

2.03.1936

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles