Erkki Bahovski: sõjast ja venelaste meelsusest rääkimine Eesti stabiilsust ei taga (2)

Erkki Bahovski
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Bahovski
Erkki Bahovski Foto: Mihkel Maripuu

Kas on mõtet lõputult rääkida Eesti venelaste meelsusest ja kontrollida nende lojaalsust Eesti Vabariigile? Ebastabiilsuse vältimiseks on oluline tegeleda hoopis majandusliku stabiilsuse hoidmisega, aga miskipärast arutatakse hoopis millegi muu üle, kirjutab Erkki Bahovski. 

Iseseisvuspäeva paiku võttis sõjast rääkimine üles uusi tuure: kirjanik ja publitsist Andrei Hvostov oli veendunud, et sõja korral jääksid siinsed venelased parimal juhul neutraalseks; üleeile näitas ETV BBC juba ette hirmsaks tituleeritud filmi Venemaa agressioonist Läti vastu ja tagatipuks on Eesti avalikkus täis arutelu, kas päästeameti rühmapealiku Sergei Menkovi vallandamine vabariigi aastapäeva paraadi mõnitamise pärast oli õige või mitte. Ning sinna juurde veel mõttekoja RAND Corporation uurimus, et kui NATO ei tegutse, siis langeb Tallinn 60 tunniga. Säärased lood oleksid 1990. aastail parimal juhul olnud kurioosum, praegu on see igapäevasus.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles