Postimees 1936. aastal: armukade neiu tappis vallasekretäri

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul algas Viljandi ringkonnakohtus Pärsti vallasekretäri Elmar Paju tapmise protsess, milles kaebealusena esineb Pärsti valla peretütar, 23-aastane neiu Luise Roomets. Teda süüdistatakse sekretäri ettekavatsetud tapmises, milles ta eeljuurdlusel end on tunnistanud süüdi.

L.Roomets haavas sekretär E.Paju revolvrikuuliga elukardetavalt 13.detsembril läinud aastal Pärsti vallamajas umbes kell 8.30 hommikul. Nende vahel oli kestnud lähem vahekord juba aasta aega, kusjuures Paju oli lubanud Roometsaga abielluda. Paju aga viimaks jahenes ja 12.detsembril oli öelnud Roometsale, et abiellumisest midagi välja ei tule. Piinatuna armukadedusest oli neiu siis võtnud venna browning-revolvri, harjutanud selle käsitlemist ja, minnes õhtul vallamajja Paju juurde, võtnud relva portfellis kaasa. Pärast Paju juures veedetud ööd, hommikul, istudes sekretäri voodi äärel, laskis siis Pajule kuuli rindu. Haav osutus surmavaks, kuna kuul oli läbistanud kopsu, mao ja põrna ning väljunud seljast. Vaatamata kohe tehtud lõikusele Paju suri järgmisel päeval kõhukelme põletiku ja suure verekaotuse tagajärjel.

29.02.1936

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles