Mässuline Boris

Juhan Mellik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boris Johnson.
Boris Johnson. Foto: SCANPIX

Londoni meeri Boris Johnsoni (51) teade oma toetusest Suurbritannia lahkumisele Euroopa Liidust tuli Ühendkuningriigi peaministrile David Cameronile ilmselt pehmelt öeldes ebameeldiva üllatusena. Johnson pole mõni äärmuslane või veidrik, kelle jutu võiks välja naerda; mitte mingisugune Nigel Farage. Ta on üks konservatiivse erakonna populaarsemaid poliitikuid, kelle sõnal on kaalu.

Võib oletada, et Johnson vangerdab tulevikuperspektiivi silmas pidades. Peaks liitu jäämist pooldav Cameron referendumil kaotama ja seejärel tagasi astuma, oleks linnapea igati paslik kandidaat tühjaksjäänud kohta täitma. Juba praegu olevat ta panustajate seas selleks selge favoriit.

Räägitakse, et Cameroni ja Johnsoni rivaliteet pärineb juba ühisest koolipõlvest Etonis. Nüüd kerkinud see lihtsalt uuesti pinnale, kõige kõrgemal tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles