Postimees 1996. aastal: asekantsler Elvo Priks esitas lahkumisavalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseministeeriumi asekantsler Elvo Priks, keda süüdistatakse koostöös Vene luurega, esitas eile lahkumisavalduse.

Minu au taastamine on veninud liiga pikale ning see võib kahjustada kaitseministeeriumi huve, põhjendas Priks lahkumisavalduse esitamist.

Seni pole kaitseminister Andrus Öövel Priksi lahkumisavaldusele vastanud.

Ekspeaminister Mart Laar süüdistas jaanuaris Priksi selles, et ta on olnud NSV Liidu sõjaline nõuandja välismaal, tegutsenud TPI sõjalise õpetuse kateedris ning töötanud koos praeguse Venemaa sõjaväeatašeega Eestis Anatoli Tšižikoviga.

Riigikogu nõunik Juhan Värk väitis veebruaris avalikuks tulnud salajases ettekandes, et Priks on GRU agent. Kaitsepolitsei juhtkond on Riigikogu nõuniku väitel korduvalt palunud kaitseminister Öövelil Priks vallandada.

Priks eitab kõiki süüdistusi koostöö kohta Tšižikoviga ja Vene luurega. «Minu vastu esitatud süüdistused on laim,» kinnitas ta. Priks teatas, et kaalub kohtusse tsiviilhagi esitamist nõunik Värgi vastu, et kaitsta oma au ja väärikust.

Priks ütles, et ta kaalus kohtusse kaevata ka Eesti Päevalehe, mis kirjutas jaanuaris esimesena kaitsepolitsei allikatele toetudes Priksi võimalikust seotusest Vene luurega. «Juristi soovitusel loobusin siiski sellest,» lausus Priks.

BNS

27.02.1996

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles