Kaido Pihlakas: millist jumalat teenib Eesti Odini sõdalaste ühendus? (10)

Kaido Pihlakas
, vandeadvokaat, kapten reservis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimastel päevadel on nn Odini rühmitusest korduvalt kõneldud iga liiki meedias. Meil on vaba, iseseisev, demokraatlik riik, millel on olemas põhiseaduse ja seaduste alusel toimivad institutsioonid-asutused. Seniajani on nad Eesti avaliku korra ja julgeoleku kindlustamisega hästi hakkama saanud, isegi 2007. aasta aprilli massirahutusega, mille organiseerijal, kellele lisandusid kohalikud «kasulikud idioodid», olid ilmselgelt sidemed Venemaaga.

Eestil on enamasti hästi toimiv politsei, seda kinnitavad ka avaliku arvamuse küsitlused. Avaliku korra ja julgeoleku tagamine Eestis on riigi kohustus ja prioriteet.

Aktiivsed ja vastutustundega kodanikud, kelle siiras soov on olla abiks avaliku korra ja julgeoleku kindlustamisel, võivad liituda seaduse järgi tegutsevate abipolitseinikega.

Abipolitseinikuks võib saada vähemalt 18-aastane ja põhihariduse omandanud Eesti kodanik. Seadus nimetab ka need asjaolud, mille puhul abipolitseinikuks ei võeta (näiteks karistatus teatud liiki kuritegude eest). Oma ülesandeid täites tegutseb abipolitseinik politsei- ja piirivalveameti nimel.

Tekib küsimus, miks ja kelle huvides on luua omaalgatuslik Odini sõdalaste rühmitus.

Ajalehtedes Eesti Päevaleht ja Postimees avaldatu järgi on selle ühenduse algatajad Helsingis elavad isikud. Ajakirjanduse põhjal on ühenduse algatajate-aktivistide hulgas ka inimesi, keda on kohus korduvalt kuritegude eest karistanud.

Avalikkusele on väidetud, et «ühendusega on liitunud ka mitu kõrgel kohal olevat kaitseliitlast ja kaitseväelast». Kuid samas on mitu neist kinnitanud, et nad on lisatud Odini nimekirja nende endi teadmata ja tahte vastaselt.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles