Evelyn Kaldoja: õiglust polnud igal juhul

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Kaldoja
Evelyn Kaldoja Foto: Liis Treimann

Eile teatasid afgaani inimõiguslased, et Talibani ohvrina maailmakuulsaks saanud Aisha kaotas oma nina tavalises perevägivallas.

Kui see peaks leidma kinnitust, siis on kas Talibani rünnakust rääkinud Aisha ise või tema aitajad kuritarvitanud niigi Afganistani raha ja sõdurite vere valamisest tüdinenud maailma usaldust. Kuigi ka perevägivald iseenesest on kohutav, määrib selline vale kõigi tema aitamisega seotute nime.

Samas ei maksa unustada, et isegi kui inimõiguslaste väited peaksid õigeks osutuma ja esialgu väidetu ekslikuks, toimus see tragöödia siiski Talibani kontrolli all olevas piirkonnas.

Kohas, mis oli nii tugevalt mässuliste haardes, et sinna noore naise lõikujate otsima minemiseks läinud piirkonna politseiülema teatel vaja vähemalt sadat soomukit.

Ja juhtunu ka oma propagandas hukka mõistnud Taliban ei teinud ise midagi selleks, et islamiseaduste vastaselt noort naist rünnanud mehi vastutusele võtta.

Seda fakti võib võtta iseloomustusena sellele, kui palju korda ja õiglust suudab Taliban afgaani rahvani tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles