Juhtkiri: sunnitud kokkuhoid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liviko kauplus Tallinnas Mere puiesteel..
Liviko kauplus Tallinnas Mere puiesteel.. Foto: Küllike Rooväli.

Norma ja Liviko töötajatel tuleb sellel sügisel vähemalt mõni kuu leppida tavalisest napima palgaga, mida kompenseerib üks või kaks vaba päeva igal nädalal. Sant valik, aga parem ikka, kui ilma tööta jääda.

Majanduse kehvast seisust on räägitud ligi aasta, kuid tihti on küsitav, kui selgelt tunneb seda tavaline tööinimene – hinnad on küll kasvanud, kuid samamoodi on kerkinud ka palgad. Osaline sundpuhkus on aga selge märk, millest kõrvale ei saa vaadata keegi.

Majandusekspertide hinnangul võib osaline sundpuhkus paratamatuseks olla päris paljudes tootmisettevõtetes, sest nõudlus ei kahane ainult Eestis, vaid kogu maailmas.

Ettevõtjatele ei ole tegemist millegi muu kui kulude kokkuhoidmisega ning rasketel aegadel muudmoodi ei saa. Samasuguste probleemidega seisab silmitsi Eesti riik, kellel on ettevõtluselt palju õppida.

Kokkuhoidvad firmajuhid vaatavad seetõttu täiesti õigustatult riigile otsa, küsides, et kui meie saame, siis miks teie ei saa, mure on ju mõlemal ühine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles