Joosep Värk: Odini Sõdalaste ridu täidavad kriminaalid (18)

Joosep Värk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joosep Värk
Joosep Värk Foto: Tairo Lutter

Neil, kes soovivad korrakaitses kaasa lüüa, tuleks astuda politseikooli või panna ennast kirja abipolitseinikuna. Omakohus õigusriiki ei sobi, kirjutab ajakirjanik Joosep Värk.

Eelmisel nädalal kirjutas Eesti Päevaleht, et Eestis kinnitab kanda Põhjamaadest pärit rühmitus Odini Sõdalased, mis sotsiaalmeedias plahvatuslikult kiiresti toetust kogub. Eilseks oli selles Facebookis grupis ligi 3500 liiget. Rühmitus kavatseb hakata tänavatel patrullima, et Eestisse sisserändajad meie avalikus ruumis kurja tegema ei hakkaks. Pole kahtlustki, et sellise rühmituse kokkutulek on reaktsioon pagulasteema esilekerkimisele viimase aasta jooksul.

Igasugust sorti omakohtu ilmingud tekitavad minus suurt jälestust, eriti need, mis on sihtmärgiks võtnud ühe teatava osa elanikkonnast. Minu arvates on selline nähtus juba iseenesest paradoksaalne, sest valikulise osa ühiskonna puhul soovitakse kontrollida universaalsetest reeglitest kinnipidamist. Eeldaksin, et põhimõtetes hoitakse ühtset ja konkreetset joont.

Kuna ma leian, et Eesti jätkusuutlikkuse suurim probleem on väljaränne ja kidur sündimus ning sisserännet peaksime nägema võimalusena, siis otsustasin vaadata, kes on siis need puhaste motiividega ja eetilised inimesed, kes soovivad näidata sisserändajatele, millised reeglid Eesti ühiskonnas kehtivad. Usun, et need inimesed on sisserände suhtes üsna kriitilised.

Olin juba varem portaalist Delfi lugenud, et üks selle grupi eestvedajaid Danel Puuder on mitu korda kohtulikult karistatud. 

Kommentaarid (18)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles