Postimees 1935. aastal: malemeister Kerese edukas simultaan

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul andis Eesti malemeister Paul Keres Tartu maletajaile simultaani. Vastaseid oli meistril 21. Kerese mäng oli väga huvitav, sügav ja kombinatsioonirikas. Meister mängis kiiresti – ring järgnes ringile. Ta kahis ja ohverdas, et saada vastase kuningale ataaki. Juba kolmveerand tunni möödumisel hakkas Keresele tulema.

Neid mängijaid, kes meistri vastu viigi saavutasid oli kolm: Schadunski, Ernits ja Favre. Kuid veel õnnelikum oli ka kolm, kes suutsid meistrit võita: Rüga, Koorm ja Aader.

Kerese simultaani tulemused on paremad kui suurmeister Spielmannil läinud kevadel. Sest sama arvu osavõtjate juures oli Spielmannil võidu punkte 13, kuid Keresel on neid 15! Märkimisväärne on see, et Keresel oli ka palju esimese klassi mängijaid vastas. Simultaan vältas 4 tundi (Spielmannil 4 tundi 15 minutit). Pealtvaatajaid oli haruldaselt palju.

Teisipäeval, 29. skp. õhtul korraldab Tartu Maleselts oma 20 aasta juubeli puhul juubeli-kiirturniiri rahaliste auhindadega, millest võtavad osa malemeister Paul Keres, maleseltsi mitmekordsed kiirmeistrid, «male-eliit» kohvikust ja teised malesõbrad. Osavõtt on võimaldatud kõigile malesõpradele.

26.01.1935

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles