Erkki Bahovski: solvuks?

Erkki Bahovski
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Bahovski
Erkki Bahovski Foto: Mihkel Maripuu

Kui Jürgen Ligi kutsus Jevgeni Ossinovskit sisserändaja pojaks ja tuli pahandus, asusid Ligit kaitsma inimesed, kelle arvates on meil solvumiskultuur. Kuid miks on samad inimesed vait, kui jutt käib «Tujurikkuja» laulust, küsib kolumnist Erkki Bahovski.

Nädal pärast Charlie Hebdo verist aastapäeva avaldas satiiriajakiri karikatuuri, millel oli kujutatud eelmisel aastal uppunud süüria poiss, kuid pildi suurem osa rääkis sellest, et kui õnnetu poiss oleks suureks kasvanud, oleks temast saanud ahistaja Saksamaal. Karikatuuri suuremal osal on kujutatud kaht meest naist taga ajamas.

Avalikkuse reaktsioon oli ootuspäraselt tauniv. Ent ise islamistide rünnaku ohvriks langenud Charlie Hebdo karikatuur oli samuti reaktsioon politsei suutmatusele tagada aastavahetusel korda Kölnis. Kui Kölni linnapea Henriette Reker teeb avalduse, et saksa naised võiksid potentsiaalsetest ahistajatest hoiduda käepikkuse kaugusele, ja jääb sellele avaldusele truuks ka intervjuus Der Spiegelile, siis pole imestada, et ilmuvad säärased karikatuurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles