Mari Tammar: «Punk teraapia» – teraapia kogu ühiskonnale

Mari Tammar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Tammar
Mari Tammar Foto: Sander Ilvest

Kui palju Eestis erivajadustega noortest räägitakse ja millises kontekstis, küsib pärimusmuusik Mari Tammar.

«Me oleme osa ühiskonnast ja kuulume selle juurde,» ütles erivajadustega noorte bändi Bandemoonium vaimne liider Uku Vahur ETV saatesarja «Punk teraapia» neljandas saates. Olgugi et sarja enda tonaalsus oli üdini positiivne, puudutas Uku siiski tundlikku teemat. Kas tajume puuetega ja erivajadustega inimesi endaga võrdväärsete ühiskonnaliikmetena?

Selle aasta alguses külastasin Islandi, et tutvuda sealse huvitegevuse ja noorsootöö korraldusega. Kõige enam liigutas mind nende suhtumine erivajadusega ja puudega inimestesse. Hitt Husidi nimelises noortekeskuses Reykjaviki südalinnas toimetavad kõrvuti teiste noortega ka füüsilise ja vaimse puudega noored. Üks osa tavalistest noortest on puuetega noorte saatjaks ning see loobki võimaluse kõigil võrdväärselt osa saada noortekeskuse tööst ja tegemistest. «Me kõik oleme võrdsed,» rõhutati mulle korduvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles