Uue ajastu sportlane

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru
Kelly Sildaru Foto: Illustratsioon: Andrus Peegel

Veel kümmekond aastat tagasi olime suusarahvas, nüüd on meist üleöö saanud trikisuusatamise rahvas. Hullus tekkis kiiresti – nädala hakul oli 13-aastase Kelly Sildaru nimi huulil ka neil, kes igapäevaselt sporti ei jälgi. Mis sellest, et paljud ei mõistnud, mida see nääpsuke tüdruk tegelikult teeb … mingid hüpped, trikid, punktid ja võit selle spordiala seniste valitsejannade üle.

Aastatega on peale kasvanud uus põlvkond, keda on keeruline panna vaimustuma murdmaasuusatamise eraldistardist sõidust, maadlusest või kümnevõistlusest. Nendel spordialadel on tunda liiga tugevat higi lõhna. Trikisuusatamine, see on aga hoopis teine asi – see on väliselt puhas fun! Uue ajastu sport, kus pole näha hambad ristis teadvuse kaotuse piiril pingutamist.

Vale oleks aga arvata, et kõrgete õhulendudega kaasnevad graatsilised trikid õnnestuvad iseenesest. Selle kõige taga on töö. Töö, mida läbi mängu ja lustimise on tehtud juba hetkest, kui Kelly hakkas kõndima ja mäesuusafanaatikust isa Tõnis kinnitas tütre jalgade külge esimesed suusad. Kaheselt õppis ta nendel mäest alla sõitma, mõned aastad hiljem sai hakkama juba esimeste hüpetega. Areng on olnud peadpööritav, juba enne Sotši olümpiat räägiti, et tegelikult võiks toona vaid 12-aastane tüdruk olla spordipeol parim eestlane. Vanusepiirang jättis ta mõistagi sellelt olümpialt eemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles