Oleg Kašin: Putin on muutnud ühiskonna tema palgal olevaks töökollektiiviks

Taavi Minnik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Kašin
Oleg Kašin Foto: Aleshkovsky Mitya/ITAR-TASS

Venemaa üks tuntumaid ajakirjanikke Oleg Kašin vaatab intervjuus Postimehele tagasi 2015. aasta lõpule Venemaal ja räägib ka sellest, mida järgmised aastad võivad endaga kaasa tuua.

2015. aasta oli Venemaale raske ning näib, et ka järgmine aasta tuleb raske. Kuidas mõjub see ühiskonnas valitsevatele meeleoludele? Kas on oodata uusi proteste, sest tuleb arvesse võtta, et Venemaa toormemüügi tuludest sõltuvast riigieelarvest on tarvis ära toita üle 100 miljoni inimese?

Putin on viinud mõiste «korporatiivne riik» täide reaalsuses, muutes enamiku venemaalastest tema juhitava ja talle kuuluva korporatsiooni töötajateks, see käib esmajoones riigiteenistujate, ametnike, jõustruktuuride esindajate ja riigifirmade töötajate kohta. Putin on muutnud ühiskonna tema palgal olevaks 100-miljoniliseks töökollektiiviks talle kuuluvas suurfirmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles