Jüri Vendik: Venemaa pöördub repressioonide teele

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Vendik
Jüri Vendik Foto: Mihkel Maripuu

Sel ajal kui maailm jälgib loiu huviga Kremli välispoliitilisi seiklusi Süürias ja «Türgi rindel», muutub Vene riik sisemiselt üha repressiivsemaks, kirjutab Postimehe Moskva kolumnist Jüri Vendik.

Dadini-tüüpi inimesed, fanaatilised režiimi vastu võitlejad, on üsna «omapärased inimesed» ning neile on pahatihti raske kaasa tunda. Siinkirjutaja on nendega üsna palju kokku puutunud, muuhulgas prominentsemate opositsionääride kohtuprotsesside käigus, kus nad on klakööride rollis. Nad sarnanevad teatud määral inimesega, kes lükkab edasi oma abikaasa matused, et saaks hääletada suurjuhi poolt. Nad on sisuliselt religioossed inimesed, ainult et nende jumalaks on «demokraatia», täpsemalt öeldes - nende pahatihti vägagi omapärane ettekujutus demokraatiast. Kuid see ei tähenda muidugi seda, et neil poleks olnud õigust minna rahumeelsele piketile või miitingule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles