Mart Raudsaar: Savisaart rünnatakse… Kordan, Savisaart rünnatakse!

Mart Raudsaar
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Raudsaar
Mart Raudsaar Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Müüti uskuvate fanaatikutega ei ole mõtet vaielda, ent väited ajakirjanduse kallutatusest tuleb nüüd ja edaspidi võtta luubi alla, kasutades faktidele tuginevat analüüsi, kirjutab kolumnist Mart Raudsaar.

Viimase Keskerakonna parteikongressi eel ja järel on Edgar Savisaar ning tema toetajad valinud strateegia süüdistada kohtuvõimu, politseid ja meediat erapoolikuses ning valitsuse sülekoeraks olemises. Läinud nädala kolmapäeval Tallinna Televisiooni saates «Meedia keskpunkt» ütles Kesknädala peatoimetaja Urmi Reinde otsesõnu, et paljud ajakirjanikud on valitsuse palgal.

Eestis on mitu kultuuriväljaannet, samuti Eesti Rahvusringhääling, mis saab raha Eesti riigi eelarvest – nagu muide saab raha riigieelarvest ka Keskerakond. Mingisugusest riigimeediast me selles kontekstis rääkida ei saa ning tegemist on üksnes mõnede Keskerakonna liikmete süstemaatilise müüdiloomega, mis kaldub fanatismi. Ehkki olen aja jooksul veendunud, et müüti uskuvate fanaatikutega ei ole mõtet vaielda, tuleb nüüd ja edaspidi väited ajakirjanduse kallutatusest võtta luubi alla, kasutades faktidele tuginevat analüüsi.

Tallinna Televisiooni usutluses enne Keskerakonna kongressi süüdistas Edgar Savisaar Eesti suuremaid meediakanaleid selles, et nad on «näidanud konkurente», tehes neile kampaaniat, ning et Savisaarel endal on raske pildile pääseda.

Olukorra selgitamiseks tellisin Eesti suurimalt meediamonitooringufirmalt Baltic Media Monitoring Group Edgar Savisaare ja Kadri Simsoni kajastuse võrdluse nädala jooksul enne Keskerakonna kongressi suuremates Eesti meediakanalites, pidades kõige tõenäolisemaks, et Edgar Savisaar pidas konkurentide all silmas eeskätt Simsonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles