Wolfgang Wagner: moslemite kiiret kohanemist Euroopas ei tasu loota

Marti Aavik
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil professor Wolfgang Wagner.
Pildil professor Wolfgang Wagner. Foto: Margus Ansu

Immigrandid pole halvad inimesed või tingimata agressiivsed, aga nad lihtsalt ei kohane, ei sobitu läänelike sotsiaalsete struktuuride ja inimõigustega, rääkis Linzi (Austria) Johannes Kepleri Ülikooli sotsiaalpsühholoogia professor Wolfgang Wagner intervjuus Marti Aavikule.

Wolfgang Wagner on Austria sotsiaalpsühholoog, kes on lisaks paljudele muudele teemadele uurinud islamimaadest Euroopasse tulnud immigrante. Vestlesin professor Wagneriga Tartus, kus ta oli loenguid andmas juba nii mitmendat korda, et täpne arv pole tal endalgi meeles. «Öelge oma lugejatele kindlasti, et Tartu meeldib mulle väga,» ütles ta mulle.

Geiabielu – tehniliselt küll tsiviilpartnerlus, kooseluseadus – on viimase kahe aasta jooksul Eesti ühiskonda üsna karmilt polariseerinud. Hoolimata sellest, et homoseksuaalseid inimesi (huvitatud grupp) on populatsioonis väga vähe – vast üks protsent, millele lisandub paar protsenti kahe eelistuse vahel kõikujaid. Miks see teema nii polariseeriv on?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles