Inimene, kes usub

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta Kodanik 2015 Helen Sildna.
Aasta Kodanik 2015 Helen Sildna. Foto: Liis Treimann / Postimees

Kodanikupäeva puhul valitakse traditsiooniliselt ka aasta kodanik. Tänavu pälvis auhinna Helen Sildna muusikaelu ja sõbralikuma Eesti elu korraldamise eest.

Ma ei ole alati ei esteetiliselt ega ideoloogiliselt nõus sellega, mida Sildna muusikaväljal teeb, ja ei oska öelda, kas sellest on kasu, aga fakt on, et tema tegemistel on tulemusi ja need muudavad midagi. Samuti ei oska ma öelda, kui palju on kasu Sõbraliku Eesti projektist, aga erinevalt Sildna muusikasuunamisest selles osas mul kahtlused puuduvad – Eesti peab olema sõbralikum koht.

Natuke paatost lisades võiks parafraseerida filosoof Theodor Adornot, et kui kasvõi üks inimene usub talve lõppemisse, siis see kunagi ka lõpeb. Helen Sildnale tundub sedalaadi usk olevat omane ja see on suur asi. Aasta kodaniku tunnustus läks väga õigele inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles