Gleb Pavlovski: Venemaa maskeerib Süürias oma nõrkusi

Liisa Tagel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa puhul on iseloomulik, et rasketest olukordadest poliitikas väljutakse nii, et luuakse veel raskemaid olukordi, rääkis politoloog Gleb Pavlovski BNSi konverentsil.

Vaata videost Pavlovski esinemist BNSi konverentsil «Venemaa 2020». Video on venekeelne.

Pavlovski sõnul saab kõike Venemaal toimuvat selgitada ka ilma riigipea Vladimir Putini isikut mängu toomata. «See on süsteemi mittepersonaalsete omaduste personifitseerimine,» ütles ta.

Oma ettekande ehitas Pavlovski üles ideele, et Venemaa olukorda tasub vaadata lähtuvalt selle finaalist, saamaks aru, mis toimub tänapäeval. Nii näiteks ei saa praeguseid tegevusi selgitada imperialistliku strateegia elluviimisega.

«See, mis toimus Ukrainas ja Süürias, pole seotud imperialistlikuga lähenemisega. See täidab etenduslikku funktsiooni, mis maskeerib riigi nõrkust,» arvas Pavlovski.

Politoloogi sõnul on Venemaa puhul iseloomulik, et rasketest olukordadest poliitikas väljutakse nii, et luuakse veel raskemaid olukordi. «Mina nimetan seda Vene Föderatsiooni süsteemiks,» ütles ta.
 

  • Propaganda on riiklik teenus, mis annab isikule argumente mis toetavad tema viha naabri vastu.
     
  • Propaganda on ühiskonna tellimuse tulemus. Kui ei ole sotsiaalset baasi, siis propaganda ei tööta.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles