Langovitsi tagasivaade: töölaual Eesti-Vene piirileping

Peeter Langovits
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

20 aastat tagasi algasid Eesti ja Venemaa piiriläbirääkimised. Optimistlikult, sest mõlemad pooled olid huvitatud lepingu kiirest sõlmimisest.

Piirilepingu läbirääkimiste esimene voor toimus juunis 1995 Moskvas, seejärel kohtuti juulis, ning kolmas voor viidi läbi oktoobris Pihkvas. Seal jõuti kokkuleppele piirileppe saavutamise mehhanismis ja selles, et läbirääkijatel ei ole teineteisele territoriaalseid nõudmisi.

14.–15. novembril toimus Tallinnas läbirääkimiste järgmine voor. Venemaa delegatsiooni juhtis erivolitustega suursaadik Vassili Svirin ning Eesti delegatsiooni välisministeeriumi asekantsler Raul Mälk. Kahe töörohke päeva tulemusi – milles on ekspertgrupid ühistele seisukohtadele jõudnud või jäävad veel eriarvamusele – tutvustati välisministeeriumi pressikeskuses. Oldi rahul märgatava eduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles