Triin Bõstrov: tööandjad, enne juhendage, siis nõudke!

, Eesti Noorteühenduste Liidu aseesimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Bõstrov
Triin Bõstrov Foto: Erakogu

Selle asemel, et nõuda noortelt tööle kandideerimisel kogemust, mida ju tihtipeale olla ei saagi, võiksid tööandjad leida aega, et noori juhendada, kirjutab Eesti Noorteühenduste Liidu aseesimees Triin Bõstrov.

«Tere! Kaalusime põhjalikult Teie sobivust pakutavale ametikohale, kuid eelistasime kandidaati, kellel on selle valdkonna töökogemus. Soovime Teile kõike head ja edu edaspidiseks!»

Mitu korda olete sellist kirja lugenud? Vähene (töö)kogemus. Puudulik ettevalmistus. Ebaküpsus. Ebarealistlikud (palga)ootused. Piisavate teadmiste ja oskuste puudumine. Tööharjumuse puudumine. Just selliste sõnadega puutuvad tihti kokku noored, kes kandideerivad oma esimesele töökohale või alustavad erialase töökoha otsinguid. Isegi kui neid sõnu välja ei öelda, on tihti tunda, et just sellised kahtlused ja kõhklused käivad tööandja peas ringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles