Karina Orlova: kõik pole kuld, mis päikeselisel Venemaal särab

Karina Orlova
, Vene opositsiooniline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karina Orlova
Karina Orlova Foto: Erakogu

Vene opositsiooniline ajakirjanik Karina Orlova kirjutab Eho Moskvõ blogis, et Venemaa on üks suur võltsing ning pole midagi imestada, kui Vene sportlasi turgutatakse riigi heakskiidul ja abil dopinguga.

Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri (WADA) sõltumatu ekspertkomisjon soovitab kõrvaldada Vene kergejõustiklased rahvusvahelistelt võistlustelt; dopinguproovide varjamisel osales FSB; manipulatsioone dopinguproovidega teostati spordiminister Vitali Mutko käsul – väidab WADA.

Aga mida meie ootasime? Venemaa – see ongi üks suur võltsing.

Võtame Venemaal vastu gei-vastaseid seaduseid ajal, mil presidendi administratsioonis on geid juhtivates ametites; paneme maha asfaldi enne kuberneri saabumist ja eemaldame selle kohe pärast seda; võitleme importtoodetega ja tuubime ostukäru Globus Gurmes [gurmeekaupade kett, kust saab Moskvas, Moskva oblastis, Peterburis ja Leningradi oblastis ka kaupa koju tellida – T.K.] täis. Ehitame olümpiaobjektid kaose ja viletsuse oaasis, et kogu maailma rabada; pidulikult, tankikahuri kõmina saatel jätame hüvasti nõuka-ajaga, et hiljem valida presidendiks KGB kaastöölist. Seisame tundide kaupa jaanuarikuises järjekorras, et suudelda jumalasünnitaja vööd, aga hiljem kutsume üles õiendama arveid tantsu eest pühakojas. Rinda kummi ajades suundume kartmatult V. Putini pressikonverentsile, et esitada talle hoolikalt kooskõlastatud küsimus, ja ei julge loobuda; palume FBI-lt terroriakti uurimisel abi, aga teles vihjame, et plahvatus Kogalõmavia lennukis oli ameeriklaste diversioon. Joome uue sporditelekanali terviseks, mille peadirektoriks on määratud naine, kes pole võimeline eristama CSKAd Zenitist; lülitame hommikul vara sisse Match TV, et teada saada, kuidas valmistada smuutisid.

Miks siis imestada, et Vene sportlasi turgutatakse ametlikult, riigi heakskiidul ja abil, dopinguga?

Venemaa – see ongi ju üks suur võltsing. Meid juba lülitati välja suurte onude konkursilt suures poliitikas. Ent varem või hiljem pidi meiega lõpetama isegi formaalse etiketi järgimise.

Ja tundub, et see hetk on käes.


Tõlkinud Teet Korsten 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles