Avo-Rein Tereping: mõned rahvasaadikud näivad kelmidena

Avo-Rein Tereping
, Tallinna Ülikooli psühholoogiaõppejõud
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avo-Rein Tereping
Avo-Rein Tereping Foto: SCANPIX

Maksumaksjate liit võiks korraldada ühe korraliku meeleavalduse Toompeal, protestimaks kelmuste vastu riigikogus, kirjutab TLÜ psühholoogia instituudi lektor Avo-Rein Tereping.

«Oi sina ahne loomarisu! Ai, Ints, sa teed ju seintelegi häbi! … Kas pole häbi täis sul silmad peas? Nüüd varsti kaagutavad kanad õrrel reas, et Ints on varas, Ints on petis, et Intsul paras paik on keldris ketis. … Ints kuulatab ja kukke sööb. …» (I. Krõlov, «Kass ja kokk»).

See valmide vanameistri pajatus kõlab ülimalt kaasaegselt! Inimloomus ei ole kuigipalju muutunud. Meie saadikud Toompeal on ju auväärt naised ja mehed, kuid lugedes ajakirjanduses lugusid nende autoliisingutest, kerkivad kahtlused. Kui kogu see jant laulu sisse panna, saaks ehk lavalaudadele väärilise loo. NO99 teater on  meeldejäävalt mänginud nii inimlikku tühisust, piiritut võimuahnust kui lõputut saamahimu. Võiks ehk proovida?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles