Postimees 1930. aastal: metsniku salapärane surm – kas õnnetu juhtumine või mõrtsukatöö?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

21. okt hommikul leiti Vaimastvere asundusest läbimineva Tartu-Tallinna maantee kraavist kummulikeeratud vankri alt kohaliku metsniku Peeter Vesteri surnukeha.

20. okt. oli P. Vester ühes teiste metsateenijatega Kuristal palga järel käinud ja sealt edasi Jõgeva alevisse läinud, kust hiljem koju hakanud tulema. Hommikul kella 6 ajal oli hobune vankrita ja päisteta koju ilmunud. Abikaasa, kes meest kõige öö oli oodanud, teatas kohe lähedalolevale väimehele, kes jalamaid ratsahobusega sõitis Vesterit otsima. Umbes 4 km kodust eemal maantee ääres kraavis lamas otsitav, keda juba varem kohalikud asunikud olid leidnud.

Kohalekutsutud arst ja politsei kaldusid arvamisele, et siin õnnetu juhtumisega tegemist on, põhjendades seda sellega, et Vesteri juures olev raha 110 kr. kui ka väärtasjad alles olid ja rinna peale oli arvatavasti hobune astunud vankri ümbermineku korral, mis võis juhtuda mõne auto vastutulekul. Ainult teadmatuks on jäänud, kes hobuse lahti rakendas, sest päitsed on seotud vankri külge, millest hiljem hobune enese vabastas ja koju läks.

Peeter Vester oli 68 aastat vana, elas abikaasaga Ripoka asunduses. Neil päevil oli Vester saanud 2 kuud puhkust ja kavatsenud oma dokumente korraldada, et siis täiesti pensionile jääda.

Laip toimetati Tartusse surma põhjuste selgitamiseks.

23.10.1930

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles