Asendamatu liider

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Toobal
Kert Toobal Foto: Mihkel Maripuu

Kert Toobal (36) on Eesti võrkpallikoondises asendamatu mees, sest samaväärset vahetust vanameistrile pole. Võistkonna kapten on peale üliolulise rolli mänguliselt ka meeste sütitaja ja emotsionaalne liider, kes ei luba kaaslastel pead norgu lasta, ükskõik, mis olukord mängus tekib.

Tihti mängib ta vigastuste kiuste ja läbi valu, tegemata sellest kunagi erilist numbrit, sest annab aru, et temata suurt tulemust ei püüta. Toobal usub ja võitleb alati lõpuni. Euroopa meistrivõistluste üleminekumängus ühelt soosikult Serbialt saadud ülinapp kaotus tegi kogenud mehe esimest korda elus kaotuse tõttu nii emotsionaalseks, et ta pidi intervjuu ajal enda kogumiseks pausi paluma. See näitas hästi, kui palju Toobal sellest mängust hoolib. Kasutades peatreener Gheorghe Cretu sõnu: «Kert on selle meeskonna A ja O.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles