Jüri Vendik: Putini sõbra poeg ja võim

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Vendik
Jüri Vendik Foto: Mihkel Maripuu

Postimehe Moskva kolumnist Jüri Vendik kirjutab Venemaa võimuvertikaalist ja rahva apaatsusest Pihkva oblasti kuberneri, Putini väidetava sõbra poja võimu ning opositsioonilise ajalehe väljaandja Lev Šlosbergi kohalikust parlamendist väljaheitmise näitel.   

Vene võimu äge ja küüniline kriitik Alfred Koch kirjutas oma blogis, matkides Vene võimu pöördumist opositsiooni poole: «Õppige selgeks, debiilikud: meil on pohh, mida te meist arvate. Kas te arvate, et oleme vargad? Aga ega me seda eriti ei salgagi. Kas arvate, et Venemaal on inimesi, kelle kohta seadus ei käi? Muidugi on! Ja te teate seda küll.»

Vene suveräänne demokraatia on oma vaimses arengus tõepoolest juba mõnda aega tagasi jõudnud faasi, kus võimul on ükskõik, mida valijad tast arvavad. Võim on nüüd tõeliselt suveräänne isegi oma rahva suhtes. Ta ei pea enam vajalikuks seletusi anda näiteks selliste ebameeldivate pisiasjade puhul nagu võimul oleva seltskonna liikmete kriminaalkuriteod, ei televaatajaskonna enamusele ega saatigi nii pisikesele rühmale nagu õiglust nõudvad intelligendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles