Vene ajakirjanik: Savisaar on välismaa agent

Teet Korsten
, tõlkija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar sai Tallinna loomaaia toetamise eest hõbesponsori tiitli.
Edgar Savisaar sai Tallinna loomaaia toetamise eest hõbesponsori tiitli. Foto: Sander Ilvest

Vene raadioajakirjaniku Julia Latõnina arvates stimuleeris Vene poolt Kohvrit Dresseni vastu välja vahetama selle nädala alguses toimunud Savisaare kinnipidamine, sest viimane on venelanna hinnangul välismaa agent.

Postimees avaldab raadio Ehho Moskvõ eilse Latõnina autorisaate «Ligipääsukood» eelviimase teema lühendatud kujul:

Tänane (eilne – toim) Eesti julgeolekuteenistuse kaastöölise Kohvri vahetus Vene spiooni Aleksei Dresseni vastu. Kohver, meenutan, oli spioneerimise eest masendavaks hulgaks aastateks vangimõistetud, ja nüüd on juba selge, milleks me Kohvri Eesti poolelt kinni nabisime ja ära tassisime. Just täpselt selleks, et vahetada ta Dresseni vastu.

Ja pange tähele, mis oli väga huvitav samm, mis eelnes sellele vahetusele. Sellele eelnes Tallinna linnapea Savisaare kinnipidamine, keda kahtlustatakse korduvas altkäemaksuvõtmises. Tähendab, ilmselt, seegi pidi vahetust stimuleerima. Ses mõttes olen alati imestanud, et Savisaart pole varem pokri pistetud.

Sest on Eesti, kus me teostame õõnestustegevust, nagu Pronkssõdur, aga on Tallinna meer Savisaar, kes näiteks, ei kirjuta pelgalt alla koostöölepingut Ühtse Venemaaga, vaid jääb 2010. aastal lihtsalt vahele sellega, et sai Venemaalt raha. Tegu oli Andrei Esmakutsutu fondiga, kus oli Vladimir Jakunin ja nii edasi...

Tähendab Savisaar - on seesama välismaa agent. Me ju alati süüdistame võõraid selles, mida ise teeme. Olen alati imestanud, kuidas see inimene, kel on nii palju vahelejäämisi, on täiesti rahulik - kuidas eestlased ei kaitse ennast. Ent, ilmselt, Kohvri vahetuse ettevalmistuse käigus, nagu aru saan, toimus ka Savisaare kinnipidamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles