Postimees 1932. aastal: viina eest miljonilisi allkirju Võrus; surnuksjoomine Nõmmel

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrust, 24. sept. (Oma kaastööliselt). Neljapäeva õhtul juhtus Võrus huvitav lugu. Ühes restoranis viibis võrulane P., kellel oli taskus kaks poolemiljonilist vekslit. Vekslitele laskis ta kõrtsi kutsutud kolmel alaealisel poisikesel alla kirjutada, ostes selle eest poisikestele viina ja õlut.

Juhuslikult sattus kõrtsi ka krim.-politseinik, kes märkas asja ja P. käest vekslid ära võttis ning alaealiste allkirjad kustutas. Nagu hiljem selgus, oli vekslid P. kätte annud üks Võru tuntud naisterahvas, kelle nimi algab samuti P-ga. Viimane kuulus ühe põllumajandusliku ühisuse ametkonda, kus hiljuti tuli ilmsiks puudujääke ja kus nimetatud preili seepärast vallandati. Võrulased ja politsei arvavad, et nimetatud preili vekslitele kokku 1 miljoni krooni ulatuses laskis alaealistel alla kirjutada teatava tagamõttega, et nimetatud ühisusega asju likvideerida. Kuna politsei võttis asja «edasiarendamise» oma kätte, on sellele veksliloole oodata järge kohtu korras.

Surnuksjoomine Nõmmel

Kolm keskealist meest, Tobras, Lemvalts ja soomlane Nougas võtsid neljapäeval öö läbi Tallinnas viina. Vastu hommikut sõitsid nad autol Nõmmele, kus pummeldamine jätkus «Madriidi» kabinetis kuni reede lõunani. Siis oli meeste janu juba kustutatud ja heideti kabinetti magama. Uni oli peale suurt väsimust muidugi raske ja kui mehi äratati, ärkas neist ainult 2, kuna Tobras jäi surnult lamama. Arst konstateeris, et liigne alkoholi tarvitamine on põhjustanud südamerabanduse. O. Tobras oli 34 aastane.

PM 25.09.1932

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles