Noore daami külaskäik

Verni Leivak
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eero Vaba

President Toomas Hendrik Ilvese saabumine Arvo Pärdi juubelikontserdile koos «kauaaegse sõbra», Läti küberturvaeksperdi Ieva Kupcega on kahtlemata märgilise tähendusega.

Kuigi presidendi kantselei on jäänud ajakirjandusele antud kommentaarides ülimalt napisõnaliseks, on selge, et president tahtis kõigile näidata, et ta pole pärast abielulahutust Evelin Ilvesest kibestunud, löödud, murtud, ja mis peamine – ta pole üksi. Sest üksinda ei pea siin ilmas ju keegi olema. Ning isegi kui veetlev lätlanna on lihtsalt sõber, mitte tulevane kaasa, võib sellegi üle vaid rõõmu tunda. Isegi Alla Pugatšova laulis omal ajal, et «olgu sul pigem sada sõpra kui sada rubla».

Sõprusest on alati kauneid sõnu lausutud. Näiteks selliseid: «Tõelised sõbrad on nagu hommikud. Sa ei saa neid kogu päevaks, ent võid alati kindel olla, et nad on olemas, kui üles ärkad. Homme, järgmisel nädalal, järgmisel aastal, igavesti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles