Liisa Oviir ministritoolist: vanemad ütlesid, et kui oled valmis, siis loomulikult

Toomas Randlo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna poolt laupäeval ettevõtlusministri kandidaadiks esitatud Liisa Oviir ütles «Postimehe päevaintervjuus», et sotside esimees pakkus talle ministrikohta möödunud nädala keskel.

«Kõigepealt ütlesin, et võtan 24 tundi mõtlemisaega,» kirjeldas ta. «Esimese asjana konsulteerisin vanematega, kes võtsid ka hetke mõtlemisaega. Järgmiseks hommikuks olin enda jaoks otsuse teinud.»

Küsimusele, mida tema vanemad soovitasid, vastas ta: «Nad küsisid, kas olen kindel, et olen valmis. Kui kuulsid, et olen valmis, siis ütlesid, et loomulikult. Ka riigikogu valimistel kandideerimise eel olin nendega vestelnud. Kuna mu eesmärk oli hakata poliitikas rohkem kaasa lööma ja see on suurepärane võimalus.»

Liisa Oviir on töötanud 16 aastat juristina: kümme aastat laevandusvaldkonnas Tallinkis ja viimased kuus aastat Eesti Energias, nõustades Eesti Energia Kaevandusi ning koordineerides kontserni suhtlust ametiühingutega. Ta on ekspoliitiku Siiri Oviiri ja eelmise riigikontrolöri Mihkel Oviiri tütar

Vaata videost edasi, mida rääkis Oviir ministritoolist ja oma eesmärkidest tulevasel ametikohal!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles