Andres Tarand: olgem pagulaste suhtes lahkemad

Liisa Tagel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pagulaste probleem on olemas ja see on üsna tõsine, rääkis toetuskontserdil «Sõbralik Eesti» poliitik Andres Tarand. Igaühe südametunnistus peaks teda aga kohustama olema lahke, rääkis Tarand.

«Kes on hädas olnud, peaks ka teiste hädast paremini aru saama,» lausus ta, viidates eestlaste minevikule.

Hiljutise küsimustiku tulemusi meenutades avaldas Tarand lootust, et pagulaste vastuvõttu pooldavate inimeste hulk (küsimustikus toetas neid 22%) kasvab.

«Kummaline on see, et me räägime siin Eestis ainult mõnest sajast pagulasest. See võib mõnes omavalitsuses natuke tööd juurde anda, kui peab neid vastu võtma ja neile eesti keelt õpetama, hoolt kandma nende olemasolu eest, aga igal omavalitsusel on Eestis tagavaraks kortereid. On olnud igasuguseid programme, kuidas neid ühe euroga müüa jne. Ei tohiks väga suur töö olla üle Eesti neid inimesi ära paigutada. Muidugi vajab see head koostööd meie omavalitsuste ja valitsuse vahel,» rääkis Tarand.

«Olgem lahkemad. Selleks kohustab meid Genfi pagulaste konventsioon ja selleks peaks meid kohustama meie enda südametunnistus,» ütles ta lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles