Janeck Uibo: Tere, hea Postimehe lugeja!

Janeck Uibo
, Postimehe juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe juhatuse esimees Janeck Uibo
Postimehe juhatuse esimees Janeck Uibo Foto: Erik Prozes

Esimene töönädal Postimehe juhina on möödunud väga tegusalt, mistõttu jõuan alles täna edastada teile oma tervituse.

1. juulil Euroopa Parlamendis Kaja Kallase organiseeritud seminaril «Disrupt Europe!» küsis Euroopa Ajalehtede Liidu juht Francine Cunningham, kas ajakirjandusettevõttele on uues maailmas üldse kohta, ja vastas ise: «Maailmas on liiga palju infot (sh sotsiaalmeedia, blogid), aga mitte palju ajakirjandust, seepärast usun ajakirjanduse tulevikku. Teha komplekssed teemad arusaadavaks, infot koondada ja toimetada. See kõik on kvaliteetse debati garantii.»

Ka mina usun ajakirjanduse tulevikku. See, et minust sai meediakanali juht, oli ühelt poolt üllatav, aga teisalt loogiline – ajakirjandus oli mu esimene armastus. Keskkooli lõpuklassis käisin Eesti Raadio noorte reporterite klubis ja tegin kaastööd noortestuudio hommikuprogrammile, ülikooli ajal töötasin esmalt Tõnis Erilaiu juhitud Õhtulehes reporterina ja pärast seda kaks aastat Eesti esimese eratelevisiooni Reklaamitelevisioon kõige populaarsema saate «Äriuudised» reporterina Vallo Toometi käe all.

Kuigi see kõik jäi 90ndate esimesse poolde, on ajakirjanik minus elanud kogu aeg, ka vahepealsed 18 aastat reklaami- ja meediamaailmas tegutsedes. Ma olen maailmaparandaja. Kuigi ma pole kunagi otseselt meediajuhi tööst unistanud ja seda eesmärgiks seadnud – tahtsin saada ajakirjanikuks –, on nii juhtunud.

Enne praegusesse ametisse astumist töötasin ühe aasta Postimehe turundusdirektorina, mistõttu on organisatsioon mulle ja mina organisatsioonile tuttav ja sisseelamine uude rolli mõnevõrra lihtsam. Elu läheb edasi – me ei loo ega muuda maailma ühe päevaga. Postimees on parim leht, aga see ei tähenda, et me ei saaks oma toodet ja organisatsiooni veel paremaks muuta! Alles laupäeval tutvustas peatoimetaja Merit Kopli meie uuenenud nädalalõpupaketti. Uuenemine on pidev ja loomulik protsess.

Postimees ei ole tavaline väljaanne. Eesti ühiskonnal on Postimehe suhtes õigustatult kõrged ootused ja nõudmised. Meie missioon on aidata kaasa ausa ja objektiivse info levikule ning rikastada inimeste elusid – informeerida, harida, aga ka meelt lahutada. Tuua maailm Eestisse ja viia Eesti maailma.

Kokkuvõttes on Postimees nagu hea jutustaja, kes tunneb oma sihtrühma, põimib sündmused kokku ja täidab lugejate jaoks «tühjad augud». Ühendades ja selgitades asju, kus esmapilgul mingit sidet ei näi olevat. Samal ajal jättes ka ise mõtlemisele ruumi.

Postimehe eesmärk on parim võimalik ajakirjandus Eestis. Aga miks mitte seada siht olla ka kõige kreatiivsem (ja innovatiivsem?) ettevõte Eestis. Meediaettevõttel on selleks head eeldused.

Postimehel on pärand, mida tuleb hoida ja edasi arendada. Tahan siinkohal tänada Postimehe pikaajalist juhtkonda eesotsas Mart Kadastikuga, kelle panust Postimehe vaimsuse kujundamisel ja suurimaks meediakanaliks ehitamisel on raske üle hinnata.

Tahan tänada ka kõiki teisi seniseid Postimehe juhte ja kogu meeskonda. Tänane Postimehe edu ja ühiskonna lugupidamine on paljude inimeste töö vili ja juhtide õigete otsuste tulem. Te kõik olete teinud väga head tööd. Aitäh.

Olen motiveeritud ja tänulik, et saan kaasa aidata ettevõtte arengule, millest ise väga lugu pean. Kinnitan, et Postimees seisab kindlalt väärtuste kaitsel. Seda ettevõtet on arendatud pühendunult, südame ja missioonitundega. Soovin teha sama.

Oleme koos uue tee alguses. Meie ühine eesmärk on Eesti paremaks tegemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles