Ene Pajula: mammi haldusreformi tuultes

Ene Pajula
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Pajula
Ene Pajula Foto: Erakogu

Jumal tänatud, et Rootsi kuningal ega Vene imperaatoril ei tulnud sajandeid tagasi pähe mõnda riigi kinnisvara aktsiaseltsi asutada, arvab mammi, sest siis poleks Tallinna vanalinnast ilmselt kivi kivi peale jäänud. Mammi mõtted pani kirja ajakirjanik Ene Pajula.

Iga kord, kui mammi kuuleb sõna «haldusreform», mõtleb ta ameeriklaste filmile «Lõputu küünlapäev». Mis on tõeline sürr, aga siiski ainult kino. Ja nagu ikka, ei suuda kino olla ilmaski nii värvikas kui igapäevane tegelikkus. Ja nii pole «Lõputu küünlapäevgi» midagi võrreldes meie haldusreformiga. Mammit on pikka aega vallanud lootusetu tunne, kui ta juhtus haldusreformist midagi kuulma või lugema. Nüüd, tõsi küll, ajab see tsirkus juba naerma.

Nagu aamen kirikus, hakatakse selle asjaga tarmukalt pihta iga kord pärast valimisi, sekeldatakse mõnda aega hoolega, maetakse selle tegevuse alla töötunde ja raha, et siis kõik jälle unustuse hõlma lasta. Kuni järgmiste valimisteni… Kas keegi üldse mäletab, kui kaua see niimoodi kestnud on?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles