Argo Ideon: värskema näoga #etvfoorum

Argo Ideon
, poliitika- ja majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV "Foorum" sai uue stuuidokujunduse ja vaatajate säutsud.
ETV "Foorum" sai uue stuuidokujunduse ja vaatajate säutsud. Foto: Kaader saatest

Eesti teledebatisaadete lipulaev «Foorum» alustas kolmapäeval järjekordset hooaega uue värvikatte ja kujundusega, ning mitte ainult. Kaks nähtavat uuendust peaks tooma senisesse tardunud formaati elavust ja dünaamikat, mis võib-olla ei kõneta küll ühtviisi kõiki vaatajaid, ent siiski lööb selle üsnagi kaua seisnud vee veidike liikuma.

Põhiline on ju sama: stuudios on neli poliitikut või muidu tähtsat asjaosalist, kes saatejuhi suunamisel väitlevad. Lisaks on nüüd kõrvallauas kaks kommentaatorit eksperdi rollis, nende kommentaar võtab paar korda saate jooksul hoo maha ning annab teemale veidi teistsuguse vaatepunkti. Lisandunud on ka jooksev vaatajakommentaar Twitterist sildi «#etvfoorum» abil – seda nägime juba valimisdebattides ning «Foorum» on täiesti loogiline koht sellega jätkata. Sõnumid ei ilmu ekraanile otse, vaid läbi eelvaliku.

Esimese saate järgi otsustades on uuendused ka õnnestunud. Muidugi võib mõnes tulevikus eetrisse tulevas saates, kus osalised ja teema vähem päevakajalised, olla auditooriumist säutsujaid valida vähem, aga see päev, see mure. Igatahes lisab säutsude lugemine saatele uue konksu, millega vaatajat teleri juures hoida. Paratamatult on iga väitlussaate jutu käigus mõni igavam moment ning säutsude abil saab neist hetkedest üle.

Kolmapäevase «Foorumi» tegi selles mõttes ära Eesti poliitikadebattide kuldvara Kadri Simson, kes sai ekspertide kommentaariaega ära kasutades ka ise säutsuga käe valgeks. Olgu see ajaloo jaoks siinkohal ka ära toodud: «Kõigile, kes rohkem vaidlust ootavad – nüüd on uued ajad, otsitakse ühisosa :) vähemalt oma paremal ja vasakul käel otsin.»

Säutsuja Alari Rammo leidis, et «Foorumi» uuest stuudiokujundusest on puudu vaid suled ja baar, ning võib-olla näibki see veidike kabareelik. Saatekülaliste lauakesed toetuvad näiteks mingile põrsapeaga sarnanevale konstruktsioonile, aga lõpuks ei peagi kõik ka nii tõsine olema, sest teemad ja jutt on seda «Foorumis» enamjaolt nagunii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles