Poliitika ennekõike

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Prozes

Kui Postimees pärast valitsuse sadat päeva ministritele hindeid jagas, sai maaeluminister Urmas Kruuse konkurentsitult halvima hinde ehk kahe. Kõigest paar päeva pärast seda jõudis seakatk lautadesse ja võhikuks ristitud minister sattus ühe suurema võimaliku kriisi keskmesse – seisis silmitsi ravimatu ja peatamatu katkuga, mis viib iga nädal hauda tuhandeid sigu.

Kuu aega vintsutusi ja ülikeerulisi otsuseid hiljem on näha, et Kruuse närv ei pidanud vastu. Valesti esitatud arve pärast algatas ta avalikkuse ees tõelise nõiajahi, mis päädis eile sõnakuulmatu riigifirma nõukogu vallandamisega. Muidugi peab ka kriisiolukorras esitama õigeid arveid ega tohi valetada, kuid üdini rabedat asjade käiku vaadates jääb vägisi mulje, et Kruuse otsustas teenida poliitilist kapitali oma inimesi üksteise järel avalikult bussi alla visates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles