Kergejõustiku päästeingel

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kergejõustiku MMi eel reklaamiti kõige oodatumat duelli justkui hea ja kurja võitlusena. Loomulikult soovisid kergejõustikufännid taas vaimustuda Usain Boltist, kuid pigem soosis hooaja senine käik kahekordset dopingupatust Justin Gatlinit. Nii väitsid julgemad, et Bolti ja Gatlini duell sprindidistantsidel võib määrata ala tuleviku.

Mitme dopinguskandaali keerisesse vajunud kergejõustik vajab praegu hädasti häid kangelasi ja seetõttu leiti, et Gatlini triumf hägustaks ala tulevikku ning teeks Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) värske presidendi Sebastian Coe niigi raske töö veel raskemaks. Õnneks tormas Bolt raskel hetkel taas kergejõustikule appi ning alistas Gatlini nii 100 kui ka 200 meetri finaalis ning viib koju üheksanda ja kümnenda MM-kulla. Ühtlasi sai temast esimene kergejõustiklane, kes võitnud MMil kahekohalise arvu kuldmedaleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles