Üllatuskülaline Poolast

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola president Andrzej Duda.
Poola president Andrzej Duda. Foto: AP/Scanpix

Berliini? Pariisi? Või kui mitte kumbagi Weimari kolmiku partnerriigi pealinna, siis äkki Brüsselisse või Londonisse? Ei, hoopiski õkva Tallinna tuleb Poola vastne president Andrzej Duda homme oma esimesele välisvisiidile.

Selle sammuga pani Duda inimesed üllatunult silmi hõõruma nii Varssavis kui Tallinnas. Positiivset vastukaja ootab ta tõenäoliselt aga mujaltki – ennekõike teatud NATO lääneliitlastelt, eriti USA-lt. Alustades viisakusvisiitide tegemist tavatust kohast, pälvib Duda kindlasti rohkem tähelepanu,  kui ta saanuks näiteks rutiinselt Berliini sõites.

Samuti eeldab Poola riigipea ilmselt, et Eestis toetatakse tema sõnumit rohkem kui kusagil mujal. Eesti ja Poola pole just ühemunakaksikud, kuid julgeolekupoliitilise tunnetuse ja käitumise poolest on nad juba mõnda aega omavahel rohkem vennad kui ühegi teise riigiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles