Punase kuradi tulek

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šoti miljardär Brian Souter.
Šoti miljardär Brian Souter. Foto: Videokaader

Eesti vanasõna ütleb, et eks see koer kiunatab, kes kiviga pihta saab. Šoti miljardäri Brian Souteri odavbussifirma liiniletulekuga kaasnevat jälgides on selge, et kiviga pihta saanuid Eestis jagub. Kohalike bussifirmade silmis on tegu vaat et vanakuradi endaga, kes maa peale hävingu toob.

Neil on ka põhjust muretseda, sest jõukas võõras soovib hakata sõitma vaid nendel liinidel, mis toovad tulu. Erinevalt kohalikest jõuab uus tulija üsna kaua inimesi vedada nii, et piletitulu ei kata ära isegi mitte bussijuhi palka. On selge, et kui turg on vallutatud, siis kerkivad ka piletite hinnad ning mitte vähe, sest vahepealne kahjum on vaja tasa teenida.

Et mure pole päris õhust võetud, näitab ühe asjatundja nukker tõdemus: musta stsenaariumi järgi jäävad Eesti teedele sõitma vaid suured ja punased ning luksuslikud hallid bussid. Ja see ei ole kindlasti sõitjate huvides. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles