Ahto Lobjakas: suure pildi saadik tulevikust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahto Lobjakas
Ahto Lobjakas Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pole võimatu, et tuleviku jagavad omavahel noored ja vanad ning praegused keskealised on vaid tropp pudelikaelas, esindades ühiskondlikku visiooni, mis on oma aja juba ära elanud, kirjutab kolumnist Ahto Lobjakas.

Kui nii, siis pole sellisel tulevikul selgemat saadikut kui Jeremy Corbyn. Tema nimi ei ütle praegu ehk midagi, kuid viie aasta pärast võib ta olla Suurbritannia peaminister. Koos poole tosina rivaaliga kandideerib Corbyn Briti Tööpartei juhiks. Eriliseks teeb ta kolm asja: ta on vana, vaene ja vasakpoolne. Küsitlused näitavad talle kindlat võitu valimistel, kus saavad hääletada kõik Tööpartei liikmed.

Miks, sel on rida siseriiklikke põhjusi, alates vihatud Tony Blairist (kes ise ütleb, et keelduks valimisvõidust Corbyni platvormil) ja lõpetades laiema kontekstiga, milles Corbyn on esimene poliitik, kes võiks pretendeerida globalisatsioonikriitikute liidrirollile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles