Henrik Roonemaa: suur võidusõit – Ansip Clarksoni vastu

Henrik Roonemaa
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Roonemaa
Henrik Roonemaa Foto: Peeter Langovits

Kuus kuud tagasi tekkis internetti väike kiretu teade, et Eesti ja veel 11 riiki on arvatud nende hulka, kelle firmad saavad Google Play äpipoes oma äppide eest raha küsida. Jah, täpselt nii, maailma edukaim e-riik ja internetipioneer Eesti oli seni olukorras, kus meie firmad pidid Androidi-telefonidele äppide müümiseks registreerima firma mõnes muus riigis ja tegutsema selle kaudu.

Sellised kiretud teated ei teki internetti aga juhuslikult. Google’i inimesed ei avastanud ühel veebruarikuu päeval juhuslikult, et Eesti firmad ei saa äpipoes oma kaupa müüa, mis siis, et meil on Tallinnas üliedukas firma Creative Mobile, kelle mänge mängib 250 miljonit inimest ja kelle inimesed olid juba kaks aastat varem proovinud Google’iga sellest rääkida.

See käis nii, et president Toomas Hendrik Ilves helistas Google’i asepresidendile Vince Cerfile ja ütles, et meil on siin selline mure. Selle tulemusena tõstis Google Eesti töös olevate riikide nimekirja etteotsa, mööda näiteks ühest läänega üsna tülis olevast Aafrika riigist, kus aga elab mitukümmend korda rohkem inimesi kui Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles