Hanno Pevkur: olulisim saavutus oli kokkulepe idapiiri väljaehitamiseks

Liisa Tagel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur.
Hanno Pevkur. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Pagulasküsimusega seoses pidevalt rakkes olnud siseminister Hanno Pevkur (Reformierakond) tõi ministeeriumi juhtimise esimese saja päeva olulisima saavutusena välja kokkuleppe idapiiri täiemahuliseks väljaehitamiseks.

Postimees küsis kõigilt endiselt ametis olevatelt ministritelt, kuidas hindavad nad oma esimese saja päeva tööd valitsuses ning palus välja tuua õnnestumised, puudujäägid ja tulevikus enam tähelepanud vajavad valdkonnad.

Siseminister Hanno Pevkur:

Kõige adekvaatsema hinnangu tehtule annavad teised. Enda jaoks on kõige olulisem olnud valitsuses saavutatud kokkulepe idapiiri väljaehitamiseks täies mahus ja see, et lisaks selle aasta investeeringutele (Narva piiripunkt, Piusa kordon, piirivalvurite varustus jms) alustame piiri ehitustöödega järgmisel aastal mahus 20 miljonit eurot.

Lisaks on kindlasti oluline ka kokkuleppe Euroopa Liidu tasandil seoses pagulastega. Euroopa Komisjoni esialgsest kohustuslike kvootide mõttest ja rohkem kui 1000 pagulasest Eestisse, on tänaseks saavutatud vabatahtlikkusel põhinev realistlik panustamine liikmesriikide poolt, kus Eesti osakaal vastab meie rahvaarvu ja majanduse suurusele EList, ehk vahekokkuleppe kohaselt 150 abivajajat kahe aasta jooksul. Eesti argumendid selles debatis pidasid, mille eest suur tänu meie kõikidele ekspertidele ja diplomaatidele, kes kokkuleppe sõlmimise eel väga palju selle nimel pingutasid.

Kuna siseturvalisust ja julgeolekut ei ole võimalik tagada inimesteta, on minu jaoks äärmiselt olulised kõik personaliga seonduvad küsimused alates õppest sisekaitseakadeemias ja lõpetades palgaga kogu valitsemisalas. Samuti on jätkuv kõrgendatud fookus piiriturvalisuse tõstmisel.

Meil on aga käimas ka väga suured muud siseturvalisust puudutavad hanked. Näiteks ca 80 uue päästesõiduki, uue piirivalve laeva ja lennuki soetamine ja paljud väiksemad hanked. Ehk tähelepanu vajavad kõik teemad.

Tööalaselt väga midagi kripeldama ei jää, aga ministri ametis napib kahjuks aega alati perele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles