Otseküsitlus: välisminister Marina Kaljurand vastas lugejate küsimustele

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti välisminister Marina Kaljurand Postimehe lugejate küsimustele vastamas.
Eesti välisminister Marina Kaljurand Postimehe lugejate küsimustele vastamas. Foto: Välisministeerium

Teisipäeval kell 14 toimus Postimehe arvamusportaalis otseküsitlus, kus lugejate küsimustele vastas kirjalikult välisminister Marina Kaljurand. Lugejate küsimused ja Kaljuranna vastused on välja toodud artikli teises pooles.

Juuli alguses esitas ringkonnakohtus Autorollo pankrotiasjaga seoses vastutavaks tunnistatud välisminister Keit Pentus-Rosimannus tagasiastumisavalduse. Peaminister Taavi Rõivas esitas uueks välisministri kandidaadiks Kaljuranna, kes astus 16. juulil ametisse.

Marina Kaljurand sündis 6. septembril 1962 Tallinnas, õppis Tallinna 7. keskkoolis ja lõpetas cum laude Tartu Ülikooli õigusteaduse eriala. Ta on lõpetanud ka Eesti Diplomaatide Kooli ning saanud magistrikraadi rahvusvahelise õiguse ja diplomaatia alal Tuftsi ülikoolis USAs. Täiendanud on ta end Lapi ülikoolis Soomes, Pittsburghi ja Durhami ülikoolis ning Civil Service College'is Suurbritannias.

Diplomaatilist teenistust alustas Kaljurand 1991. aastal välisministeeriumi pressi- ja infoosakonnas. Aastatel 1992–1996 töötas ta välisministeeriumi juriidilise osakonna rahvusvaheliste lepingute büroo direktorina ning oli 1996–1999 nõunik Eesti saatkonnas Helsingis.

Aastatel 1999–2001 oli Kaljurand välisministeeriumi juriidilise osakonna peadirektor ning 2001–2005 juriidiliste ja konsulaarküsimuste asekantsler. Aastatel 2004–2006 töötas ta Eesti suursaadikuna Iisraelis, 2005–2008 suursaadikuna Venemaal ja 2007–2011 suursaadikuna Kasahstanis. Aastatel 2008–2011 oli ta välisministeeriumi asekantsler välismajanduse ja arengukoostöö küsimustes.

Aastatel 2011–2014 oli Kaljurand suursaadik Ameerika Ühendriikides ja Mehhikos ning 2011–2013 ka suursaadik Kanadas. Kaljurand on parteitu ega ole valimistel kandideerinud.

Välisministri vastused lugejate küsimustele:

Kaljurand Postimehe lugejate küsimustele vastamas. Foto:
Kaljurand Postimehe lugejate küsimustele vastamas. Foto: Foto: Välisministeerium
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles