Tanel Talve: kõige tähtsam on säilitada pagulasküsimuses rahu

Tanel Talve
, riigikogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Talve
Tanel Talve Foto: Tairo Lutter

Eestis on tekkinud kummaline olukord, kus kõik, kaasa arvatud ka need, kes pole teemaga üldse kursis, võtavad väga jõulise seisukoha teatud küsimustes. Nii oli kooseluseadusega ja nii on ka pagulastega seotud küsimuses.

Minu seisukoht on, et me peame olema võimalikult emotsioonivabad, ei tohi laskuda ühte või teise äärmusesse, sest siis need kaks äärmust karjuvad teineteise peale nii kõvasti, et mõistuse hääl seal vahel ei pääse üldse enam pildile. Seega – abivajajaid aidata on humaanne ja kindlasti vajalik, samas me peame seda tegema mõistlikult ja kainelt kaalutledes. Me ei peaks kordama selles küsimuses teiste riikide tehtud vigu, mille kohta näited on olemas ja meil oleks neid võimalik vältida.

Millised on ohud? Põhimõte, et ainus poliitiliselt korrektne maailmavaade lähtub multikultist, julgustabki erinevate usuliste ja etniliste gruppide omaette olemist. Ühendkuningriigi, Belgia, Hollandi ja Saksamaa juhtivad poliitikud on nüüdseks sellise lähenemise läbikukkumist ka tunnistanud. Multikulti ideoloogia hegemoonia toob kaasa massi-immigratsiooni. Sedasi on see juhtunud nii Rootsi ja Prantsusmaa kui juba ülalmainitud riikide puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles