Kadi Parts: elagu suvi ja sport!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadi Parts
Kadi Parts Foto: Peeter Langovits

Suvi on olnud spordisõpradele ikka tore aeg, sest toimub suuri asju: iga nelja aasta tagant saab nautida suveolümpiat, iga kahe aasta järel kaasa elada jalgpalli EMile või MMile ning harjumuspäraselt löövad tiitlivõistlustel kaasa meie kergejõustikutähed.

Spordifännid uurivad nimetatud sündmuste eel huviga telekavasid, et end õigel ajal lainele sättida. Kuid mitte kõik ei ole toimuvaga sama rahul.

Juba aastaid on Eestis kirgi kütnud rahvusringhäälingu ülekannete programm. Suurimad tüliõunad on olnud Tour de France’i velotuur ja jalgpalli suurturniirid. Kritiseerijate peamisteks argumentideks on sealjuures «Eestlased ju niikuinii kaasa ei tee / kõrget kohta ei saa» ja «Miks peab kuu aega nii nõmedat sporti näitama?».

Ühest küljest tõsi: ligikaudu kuu aega kestvatele jalgpalli MM- või EM-finaalturniiridele pole Eesti koondisel asja olnud ja kolm nädalat kestval Tour de France’il sõitvad Rein Taaramäe ja Tanel Kangert lähevad ka tänavu siiski tiimi aitama, mitte ise võitu püüdma. Seega oleks kritiseerijatel justkui õigus, aga…

Tour de France’i ja jalgpalli suurturniiride võlu peitubki selles, et nad on suured. Nii nagu olümpiamängude ajal elab suur osa spordimaailmast sel ajal nende võistluste rütmis ja rahvusringhäälingu ülesanne on pakkuda Eesti elanikele võimalust sellele kõigele kaasa elada. Kellele ei meeldi, vahetagu kanalit.

Sel suvel pole jalgpall ega Tour de France veel suurt tüli suutnud üles kiskuda, küll suutis seda aga sel nädalal saabunud uudis, et alates 2018. aastast muutub olümpiamängude teleülekannete vahendaja. Kui varem on Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) jaganud ülekandeid igale maale individuaalselt, siis nüüd võitis esimest korda hanke vaid üks meediakompanii – Eurospordi emafirma Discovery. ERRi jaoks tähendab asjade selline käik seda, et teleõiguste omandamine jätkub, ja ETV sporditoimetuse juhataja Rivo Saarna kinnitas, et Eesti televaataja olümpiamängudest ilma ei jää.

Siinjuures tahakski rõhutada, et spordisõprade rõõmuks – ja spordivastaste kahetsuseks – kasvab meie tarbija igapäevane valikuvõimalus spordi jälgimisel üha. Nii on lugejad meie sporditoimetuse veebilehe kaudu saanud järjepidevalt jälgida ülekandeid kodustelt jalgpalli, käsipalli ja võrkpalli meistrivõistlustelt. Samuti oleme vahendanud otsepilti paljudelt ühekordsetelt võistlustelt. Olümpia, mida alates 2018. aastast peaksime nägema nii ERRist kui ka Eurospordist, on vaid järjekordne hea näide.

Keda aga isegi olümpiamängud ja meie spordisangarite saavutused absoluutselt ei huvita, neil on alati võimalik sel ajal metsas marju korjata või mõnda head raamatut lugeda. Las igaüks naudib oma!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles