Neeme Korv: alasti kuningas

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Korv
Neeme Korv Foto: Peeter Langovits

Kas Paides toimuv maarahva kongress on poliitiline üritus? Nii küsis ETV kolmapäevane «Foorum» oma vaatajatelt. Milles küsimus, loomulikult poliitiline! Vähemalt senikaua, kui presidendi sõnavõistlus pole aidanud luua omasõnu, mis eristaksid selgelt termineid politics ja policy. Kuid ega vist seegi aita kunagisel kodanikualgatusel pääseda poliitikute mängumaalt.


Tõsi, tõenäoliselt olnuks maarahva kongress kriitiline ka siis, kui selle taga poleks seisnud ninasarviku ja närbunud rukkilille vari. Aga kahtlemata poleks ta olnud nii teravalt opositsioonis praeguse valitsusega.

Maaelus on teravaid probleeme, kuid tühja neist, kui kõik see mattub sirgjoonelisse kriitikasse valitsuse aadressil. Muidugi on Keskerakonna ja järelejäänud rahvaliitlaste tegevus eesmärgipärane, arvestades kevadisi valimisi.

Kongressil anti tänumedaleid (autor Tauno Kangro, sic!) ja lauldi maarahva laulu (autor Riho Rõõmus, sic!). Otsiti ka viigilehti, aga kokkuvõttes jäi kuningas alasti mis alasti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles