Keevallik TTÜ tudengitele saadetud kirjas: loodan, et kuratoorium toetab ülikooli nõukogu otsust

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Keevallik.
Andres Keevallik. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Tehnikaülikooli Üliõpilasesindus saatis TTÜ tudengitele eile emaili, milles lahkuv rektor Andres Keevallik pidas kahetsusväärseks, et ülikooli kuvandisse on tekkinud mõrasid ja lubas järgmisel nädalal rektorivalimistega seonduvat selgitada.

Postimees avaldab Keevalliku kirja täismahus:

Head üliõpilased,

Oleme viimase 15 aasta jooksul üheskoos läbinud märkimisväärse arengutee. Ülikooli väärtus seisneb ajaproovile vastu pidanud ühtekuuluvustundes, mis on seisnud kõrgemal argimuredest. Meie üldiselt heasse kuvandisse on viimastel nädalatel tekitatud mõrasid, mis kahjustavad TTÜ kui ülikooli usaldusväärsust. Pean seda äärmiselt kahetsusväärseks!

Tänaseks on saanud selgemaks ka taolise tegevuse tagamaad. Mõned meie inimesed on rektori valimise protsessis kas isiklikest ambitsioonidest või hirmudest tulenevalt seadnud kahtluse alla meie ametnike aususe ja asjaajamise korrektsuse. Rektori valimised on küll oluline, kuid kõigest üks osa suuremast pildist.

Austan igaühe õigust vabalt valida ja oma arvamust, ka kriitilist, avaldada. Kuid kehtivaid seadusi, ka uut TTÜ seadust, tuleb täita. Tunnetan, et mitte kõik pole selle seadusega rahul ja kindlasti on siin kohti, mida annaks parandada ja täiendada, kuid selleks on olemas oma kindel kord.

Loodan, et meie igapäevane elu ülikoolis kulgeb edasi vastastikuses mõistmises ja ühiste eesmärkide poole liikumises ning algav suvi annab aega sügiseseks uueks alguseks.

Isiklikult loodan, et kuratooriumil jätkub aumehelikkust toetada ülikooli nõukogu otsust.

Soovin südamest meile kõigile selleks head tahet ja edu!

Lugupidamisega

prof Andres Keevallik,

TTÜ rektor

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles