Politoloog: sügis võib tuua muutusi valitsuse koosseisus

Neeme Korv
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Keskerakond ähvardab valitsust umbusaldusega, riigikogu peab ööistungeid ja võimuerakondades on keerulised ajad, ei hakka keegi ilmselt tõsisemalt praegu valitsust kõigutama, rääkis Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts «Postimehe päevaintervjuus». Sügis seevastu võib tuua muutusi.

Saartsi sõnul on sisepoliitiline olukord olnud pingeline uue valitsuse ametisse astumisest alates, mida on saatnud pea lakkamatu negatiivne avalik reaktsioon koalitsioonileppe eri punktide suhtes. «On ebaharilik, kui valimised võitnud partei toetus langeb,» märkis Saarts.

Kuigi näiteks Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimeheks valitud Jevgeni Ossinovski on öelnud, et koalitsioonilepe tuleb pärast jaanipäeva uuesti lahti võtta, ei usu Saarts, et keegi riskiks keset suve valitsuskriisiga. «Pigem tulevad need muutused sügisel - paljuski sõltub, millised sõnumid tulevad Keskerakonnast, kas Edgar Savisaar jätkab või ei jätka erakonna juhina,» rääkis politoloog.

Vaata «Postimehe päevaintervjuust», mida arvab politoloog Tõnis Saarts IRLi uue esimehe Margus Tsahkna šanssidest erakond kriisist välja tuua ning kuidas ta hindab Vabaerakonna ja EKRE esimesi kuid suures poliitikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles