Normcore president

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimonds Vējonis
Raimonds Vējonis Foto: AFP/SCANPIX

Kui uskuda mõningaid trendikuulutajaid, on hipsterlus täiesti eilne mood hetkest, kui tänaval liikleb rohkem viktoriaanliku habemega mehi kui neid, kel lõug sile. Nüüd olla maad võtmas täiesti vastupidine mood – normcore ehk absoluutse keskmise poole pürgimine. See on teksad, valge T-särk ja vähetuntud brändi tossud. Dan Browni romaanid ja Michael Bublé muusika. Kilpkonn või krants koduloomana.

Läti poliitikavaatlejate hinnanguist võib järeldada, et normcore’i ehk võimalikult neutraalse poole pürgis ka sel nädalal uue presidendi valinud seim. «Lihtsalt nii keskmine!» ja «Igati tõsiseltvõetav!» kõlavad iseloomustused Raimonds Vējonisele (48). Vastuoludeta keskealine meespoliitik. Äärmiselt paslik Läti keskmise esindaja isegi selle poolest, et tema veres on ema poolt vene vähemust, samamoodi nagu kogu Läti rahvastikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles