Vankumatu keiser

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepp Blatter.
Sepp Blatter. Foto: SCANPIX

Maailma jalgpall jätkab senisel kursil. Vahistatud kõrged ametnikud ja aastaid kestnud korruptsioonisüüdistused ei murdnud 1998. aastast maailma katusorganisatsiooni juhtinud Sepp Blatterit. Eile toimunud FIFA kongressil valisid 209 liikmesriiki Blatteri taas presidendiks. Viiendat korda ametisse asuv Blatter kogus esimeses voorus 133 häält ja valituks osutumisest jäi tal puudu kuus häält.

Enne teise hääletamise algust teatas vastaskandidaat, Jordaania prints Ali Bin Al Hussein, et võtab oma kandidatuuri tagasi. 79-aastane šveitslane, keda muuhulgas keisriks hüütakse, näitas, et tegemist on sellise juhiga, keda alluvad usaldavad.

Hääletusele eelnenud kõnes oli Blatter ülimalt enesekindel ning teatas, et tema ennast tutvustama ei pea, kuna kõik teavad oma valikut tehes niikuinii, millise mehega neil arvestada tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles