PÄEVAINTERVJUU: Eestist varjupaika otsivate pagulaste arv on tänavu oluliselt kasvanud

Toomas Randlo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Siseministeeriumi kodakondsus- ja rändepoliitika osakonna juhataja Janek Mägi ütles «Postimehe päevaintervjuus», et viimastel aastatel on Eestist varjupaika otsivate pagulaste arv järjest kasvanud ning tänavu on viie kuu jooksul esitatud juba umbes 90 taotlust.

«Mai lõpu seisuga on 108 inimest saanud Eestilt rahvusvahelise kaitse,» rääkis Mägi. «Kvootide valguses ei räägita on, et Eestil on toimunud oluline hüpe taotlustes. 2013. aastal esitati alla saja, 2014 aga juba 150 taotlust. Protsendi järgi on see oluliselt kasvanud. Sama isikutering, kes pidi varem tegelema 90 taotlusega peab nüüd tegelema 150ga.»

Taotluste hulga kasv on jätkunud ka tänavu ning aasta lõpuks võib see ulatuda 250ni. «Taotluste arv on suurenenud. Sel aastal on tulnud 90 taotlust. Kui see samas trendis jätkub, siis tuleb sel aastal suurem arv kui mullu,» lausus Mägi.

Rääkides Euroopa Komisjoni kvoodist, mille kohaselt võiks Eesti kahe aasta jooksul vastu võtta üle tuhande pagulase, ütles Mägi: «Hetkel me kindlasti selliste numbrite järgi plaane ei tee. Me oleme seisukohal, et see kvoodi panek Eestile ei ole õige.»

Vaata videost edasi, mida rääkis Mägi veel Eesti pagulaspoliitikast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles